BEMUTATKOZÁS

CZIMRE JÓZSEF

iskolavezető

 Czimre József vagyok, 1995 óta foglalkozok kutyakiképzéssel. Saját kutyaiskolámat 2004-ben alapítottam, az ehhez szükséges végzettségeket több lépésben szereztem meg.

Az első őrző-védő kiképzősegéd vizsgámat 2000 nyarán, Halásziban végeztem el C-kategóriában. 2003 nyarán szereztem meg a B-kategóriás versenysegéd vizsgámat. A kutyakiképző tanfolyam gyakorlati vizsgáját 2002 májusában, míg elméleti részét 2004 januárjában végeztem el. A 2006-os évben az FMBB munkakutya világbajnokságon bátorságpróbát segédeltem. 2009 őszén örökös B-kategóriás versenysegédi minősítést kaptam.

Őrző-védő segédként 78 rendezvényen volt szerencsém részt venni (vizsgák, tenyészszemlék, főtenyészszemlék, vb kvalifikációs versenyek, nemzeti bajnokságok) itthon, Szlovákiában és Németországban.

Számomra ez nem munka, hanem egy hobby. Az első kutyámat, Jasmin Egidius-t IPO-3, VK-3, ScHh-3 vizsgaszintig képeztem. Jelenleg egy fiatal németjuhász kutyám van, aki a Blitz névre hallgat.

Kutyavezetőként és trénerként több tucat kutyát segítettem és képeztem a kölyökkortól akár IPO vizsgaszintekig.

Péntek Tünde:

Mex,Tara és Antrax, Horusz

tiszteletbeli oktató

Sziasztok!

Hát elég nehéz feladatot kaptunk a Kutyaiskolánk alfahím vezérétől, Józsitól.

Bemutatkozó szöveget kell írni pár sorban magunkról és kutyánkról. Hol is kezdjem? Talán az elején.

A nevem Tündi, 2010. 11. 11-én kezdtünk a suliba járni. Van egy kitűnő adottságunk, 2 éves nagy okos cane corso kan kutyám, akit Mexnek hívnak. BH-1-es vizsgával rendelkezik, kölyök osztályban Champion gyõztes lett, mert egyedül indult a korosztályában.

Van még egy 2,5 éves okosabb angol bulldogom, Spyke, aki még nem tud róla, és akivel az IPO szintig szeretnék eljutni.

Ugyanakkor van egy fitt és sportos kutyavezetője, Margó személyében, akinek hobbija az alvás. :)

Komolyra véve a szót, azért járunk a kutyasuliba, hogy megismerjük kutyáinkat és adottságaikat (persze némi segítséggel).

 

BARTA SÁNDOR

iskolavezető helyettes

56 éves vagyok, 9 évvel ezelőtt fejeztem be majd  30 éves katonai pályafutásomat. A légierőnél pilótaként szolgáltam. 2008 májusában kezdtem az iskolát Elly nevű német juhászkutyusommal, aki már most 8 éves. Kezdetben "csak" az volt a célom, hogy egy kicsit fegyelmezettebb legyen, visszajöjjön, ha hívom, tehát semmi extra. Ehhez képest a HPO-1. szintű munkavizsgáig jutottunk el, ahol csípőproblémája miatt sajnos meg kellett állnunk! Ma már nyugdíjas, de azért bármikor kapható egy kis őrző-védő munkára! Két és fél éve egy másik "nő" csavarta el a fejemet! Ő Dzseni, a fekete keverék kutyusom, akivel azóta dolgozom. Jelenleg BH-1 szintet teljesítettünk, és készülünk a következőre! Az iskola életében oktatóként veszek részt. Nagyon nagy élmény számomra látni, ahogyan a kutyusok napról napra fejlődnek, és nem kevésbé, ahogyan a gazdik válnak egyre céltudatosabbá, egyre ügyesebbé! Az iskolával szorosan együttműködő Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület Szolnok Helyi Szervezetének elnökeként is igyekszem a hobbykutyás társadalmat szolgálni! Hogy miért szeretek igazán ebben a nagy falkában lenni! Egyszer nézzétek meg kívülről, ahogyan 30-40 kutya és gazdáik dolgoznak! FANTASZTIKUS

Dr Barta Gyöngyi: Figaró és Largo

tiszteletbeli oktató

Dr. Barta Gyöngyi vagyok, esztétikai fogorvos, fogszabályozó szakorvos. Figaró nevû angol bullmasztiff kutyusommal számos szép eredményt elértünk,  BH-1, BH-2, BH-3, nemzetközi BH és HPO-1 vizsgákkal rendelkezünk, de részt vettünk már tenyészszemlén és kiállításokon is.

 Jelenleg növendék cane corso Largo kutyámmal járunk az iskolába.

Mészáros Noémi, Orovecz Ferenc: Kapitány és Ice

tiszteletbeli oktatók

Sziasztok! Kapitány vagyok, egy szuka szálkásszőrű törpetacskó. Minden igaz rám, ami egy tacskóra: pici, bohóc, egyéniség, makacs, sértődős, önfejű, okos…stb. Szerencsére a gazdáim tudatosan vártak és már 3 hónapos korom óta járunk a kutyasuliba és nap, mint nap Józsi mester tanításai szerint élünk. Így minden nap kaland és boldogság az élet a gazdáimmal, mert jókedvű és szófogadó vagyok. Másféléves koromban sikeres BH 1 engedelmes vizsgát tettem és azóta is versenyzünk a gazdimmal. Célunk a BH 3-as vizsga és versenyzés, mivel a jó pap is holtig tanul. Ice pedig a tesóm, egy óriási fekete németjuhász. Ő is szereti a sulit, ez az élete, meg a labdája.:). Neki a legmagasabb vizsgaszint IPO-3 a cél. Szeretjük ezt a közösséget, nagyon jó a csapat! Üdv: Kapitány

 

Földvári János

tiszteletbeli oktató

2004-ben kezdtem munkakutyákkal foglalkozni, azóta járok a Czimre kutyaiskolába.

Első kutyám egy amstaff, mellyel BH-1-es vizsgát tettünk. Sikerült engedelmes, szófogadó kutyát nevelni belőle, azóta is a család kedvence.

Második kutyámat Cato-t, aki egy sötétrajzos német juhászkutya, 2008. őszén vásároltam 3 hónaposan.

Vele már céltudatosan kezdtem el dolgozni. 2010-ben BH-1 és még abban az évben BH-2-es vizsgát tettünk.

2011-ben sikeresen teljesítettük a BH-3 és a HPO-1 vizsgaszinteket.

Jelenleg HPO-2 majd , HPO-3 vizsgára készülünk.

2010. szeptembertől oktatóként is részt veszek a Czimre kutyaiskola foglalkozásain.

Tapasztalatommal igyekszem segíteni a kezdő kutyásokat.

 

 

 

Csécsei László: Rudi és Bolo

tiszteletbeli oktató

Csécsei László vagyok, kutyámmal 11 éve járunk a Czimre kutyaiskolába.

Kezdetben alapvetõ engedelmességre szerettem volna tanítani a kutyámat, de Rudival együtt megszerettük az iskolát és a társaságot, ezen felül Józsi a lehetõséget is látta bennünk, így "kint ragadtunk".

Mára már HPO-1-es vizsgával rendelkezünk. Most növendék németjuhászommal Boloval járunk az iskolába és IPO-3-as vizsga a célunk.

Hobbim a foci, a horgászás, és természetesen a kutyaiskola.

 

Dr Túri Szilvia és Géza

tiszteletbeli oktató

2009. márciusától járunk Géza-kutyával a kutyasuliba. Először csak alap dolgokra szerettem volna megtanítani Gézát.. hogy hallgasson a nevére.. hogy jöjjön hozzám, ha hívom.. hogy összecsiszolódjunk.. aztán egyre jobban beleízeledtünk.. és azóta is nagyon szeretünk kijárni a suliba. Mert mindig sok a kutya,  jó a társaság, és persze sokat tanulunk Józsitól.

Az évek során aztán egyre több mindent tudtunk. Ül, áll, fekszik.. apportozik.. és ha kedve van.. előremegy. A sikeres engedelmes vizsgák után a versenyzéssel is megpróbálkoztunk. Nagyon szép eredményeket értünk el, sok-sok felejthetetlen emlékkel gazdagodtunk, sok serleget begyűjtöttünk. Büszke vagyok magunkra!

De a legnagyobb örömöm, hogy a sok közös munka és játék valóban összecsiszolt minket - és egy életreszóló barátot szereztem.

 

Baghi Noémi: Lili és Hayley

tiszteletbeli oktató

Amit magamról elmondhatok, hogy igazi kutyaőrült vagyok. Már egészen pici korom óta rajongok a kutyákért, mindegy volt, hogy kóbor,gazdás,  3 lábú, félszemű, pici vagy nagy. Kutya legyen. Az álmom 12 évesen vált valóra, amikor egy villanyoszlop mellett egy elárvult kiskutyát találtam, Lucifert. <3 Azóta a kutyák iránti szeretetem töretlen és még erősebb.

Jelenleg két mentett kutyusom van, Lili és Hayley . :)

 

Lili:

2008. őszén találtam, még kölyökként.  A Czimre kutyaiskolába 2009. március 15-én mentünk először, hogy segítséget kérjek az én végtelenül huncut, szeleburdi és hatalmas mozgásigénnyel rendelkező kutyusomhoz.. A szófogadás akkoriban nem tartozott épp az erősségei közé... :) Viszont az iskolában kapott hasznos tanácsok, az oktatók által nyújtott segítség, illetve a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Hamarosan elkezdtünk közös nyelven beszélni. Melynek eredménye, hogy mára engedelmes vizsgával rendelkezik (a sikeres vizsgát követően léphettünk a haladó sulitagok közé), valamint több versenyen is nagyon szép eredményt értünk el. Belekóstoltunk az agility és az örző-védő világába is. Mindezt persze sosem tudtuk volna megvalósítani, ha nem támogatnak bennünket  a céljaink elérésében, ha nincs mellettünk egy csapat illetve Józsi az iskola vezetője és csapatunk kapitánya. Időközben azonban Lili felett  eltelt az idő, életkorára és egészségi állapotára való tekintettel úgy döntöttem, hogy az aktív versenyzéstől visszavonulunk. A kutyaiskolai életünket az ő életkori sajátosságaihoz igazítjuk. Jelenleg Bh2-es vizsgára készülünk, melyet 2017. novemberében szeretnénk letenni.

Hayley:

Hayley-t örökbe fogadtam 2014.augusztusában, még  kölyökként.Természetes volt számomra, hogy vele is elkezdek iskolába járni. A könnyebb együttélés feltétel az, ha már egészen pici korban megismerik az alapvető társas viselkedés szabályait és a parancsszavakat.

Annak idején Lili mellett sok mindent megtapasztaltam, sok mindent láttam. Azt gondoltam,- most már tudom naivan-, hogy nem lehet azokat az élményeket felülmúlni. Tévedtem... :) Hayley egy végtelenül eleven, életrevaló, karakteres kiskutya, határozott elképzelésekkel a dolgokról. Ennek ellenére, korábbi tapasztalataim, céltudatos nevelésem és nem utolsó sorban az iskolában kapott segítség révén, szófogadó, könnyen kezelhető társsá vált ő is.

A Czimre kutyaiskola mindenki számára igyekszik biztosítani a céljainak megfelelő fejlődést. Így Hayley-vel is szeretnék minél magasabb szintre eljutni, 2017 novemberében sikeres Bh vizsgát tenni, illetve helyt állni  a versenyek világában.

Az út ugyan hosszú, de a lelkesedés és kitartás továbbra is megvan. :)

 

Keresztes Lili és Füge

tiszteletbeli oktató

 Keresztes Lili vagyok, családi vállalkozásunkban dolgozom. Füge nevű Boston terrier kan kutyámmal 2014. Áprilisában látogattunk ki először Józsihoz a Czimre kutyaiskolába, ekkor volt 4 hónapos. Füge egy nagyon aktív és vidám kiskutya, olykor kicsit szeleburdi. Amiért elkezdtünk iskolába járni annak az az oka, hogy megtanulja az alap engedelmességet, mert akadt némi problémánk, pontosabban neki volt problémája a lakás berendezéseivel. Azóta sok minden változott, nagyon élvezem a minden napos közös munkát a kutyámmal, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy sikeres BH engedelmes vizsgát tettünk, és az elmúlt 3 évben több versenyen is elindultunk és dobogós helyezést értünk el. Távolabbi célunk között szerepel a BH-3 vizsga. Amiért szeretek a kutyaiskolába járni az a fejlődés, elhivatottság, odafigyelés és a jókedv. Ui.: Füge és a lakás azóta jóban vannak. :)

Kálló Bianka, Maszat és Tappancs

tiszteletbeli oktató

Sziasztok! Maszat vagyok már 3 éves kan pekingi palota kutya. Gazdim Ivett, de hallgatok Biusra is.

Szeretek a suliba járni, hisz akkor, ha ügyes vagyok, mindig sok finom falatot kapok. Na meg haverkodhatok sok másik kutyussal is.

Kicsit kevesebbet járok, mint Tappancs a "tesóm", mert kis kutya révén, télen a hóba nagyon fázok. Amikor tudok menni, nagyon örülök neki, hisz itt mindig sok új, jó élmény részese lehetek

Eredményesnek tartom magam, a házi versenyen például az engedelmességi ágazatban első helyezett lettem. Büszkék voltak nagyon rám. Még van más egyéni csúcsom, sikerült egy marhalábszárat eltüntetni fél óra alatt a pocakomba.

Suliba, mint "tesóm" én is belekezdtem az agilitybe. Elején járok, de érzem ebbe is a tehetségemet, na meg a finom falatokat. :D

Otthon, szabadidőmbe a hobbymnak élek; ások. Amikor kertészkedünk, ültetjük a növényeket mindig felmérem a gödröt, hogy elég mély-e. Ezenkívül, szeretek a csipogós lasztimmal játszani.

Nevemhez mindig hű vagyok, akkor érzem magam a legjobban ha fürdés után a homokban, vagy egy nagy pocsolyába megmártózhatok, és mondjuk úgy, hogy Maszatos vagyok. :D

Malecz Szilárd és Engi, Szofi

tiszteletbeli oktató

 

Malecz Szilárd vagyok,  a kutyáim Engi,és a lánya Szofi, mindkettő kutya  labrador retriever .

Egy logisztikával és raktározással foglalkozó cégnél dolgozom.

2000 nyara óta tartunk és tenyésztünk labradorokat a családommal.

2013 januárjában kezdtünk el járni a kutyaiskolába Engivel, akkor még csak azzal a céllal,hogy minél több kutyával találkozzon,szocializálódjon.

2013 májusában bekerültünk a bemutató csapatba, majd év vége felé a haladók közé,amire nagyon büszkék vagyunk.

2016 januárja óta segédoktatóként próbálom segíteni az iskola tanoncait.

2014-ben Engivel sikeresen teljesítettük a BH vizsga követelményeit,majd nyáron megnyertük a saját kategóriánkban a Kedvenc kupát. Azóta nyertünk még Kedvenc kupa 2. helyezést,valamint Nemzeti Kutyakiállításokon és fajtakiállításon is több kitűnő helyezést elértünk.

2016 tavasza óta Engi lányával, Szofival bővült a csapatunk.

Célom,  kutyáimmal, a labradorok fajtaadottságait kihasználva ,magasabb képzettségi szint elérése.

Mindenkinek ajánlom a kutyaiskolát akinek kutyája van,vagy még kutyaválasztás  előtt áll. Nagyon sokat megtudhat az adott fajtáról,hiszen itt az iskolán szinte az összes népszerű fajta,sőt sok ritka fajta is megtalálható.

A kutyaiskolában az a legjobb a klassz csapat mellett,hogy megtanít arra  hogyan élj minél kevesebb problémával a kutyáddal.

 

 

Maleczné Blahó Böbe és Mamusz

tiszteletbeli oktató

 

Maleczné Blahó Böbe vagyok. Mamusz nevű keverék kutyámmal 2016 júniusában kezdtünk a kutyaiskolába járni. Mamusz menhelyről örökbefogadott kutya, aki nagyon félt az emberektől és kutyáktól egyaránt. Ezért is kezdtünk el idejárni, illetve a szocializáció, és az engedelmességi alapok elsajátítása miatt.

Az eltelt hónapok alatt, Mamusz nyitott, közvetlen, könnyen ismerkedő és engedelmes kutyává vált.

2017-ben a Kedvenc Kupán kezdő felnőtt kategóriában 2. helyezést értünk el.

Célom, hogy megmutassam egy menhelyről örökbefogadott kutya is sokmindenre képezhető, tanítható, és el lehet vele érni legalább egy alapfokú engedelmes szintet.

 

Az Iskoláról:

 

A kutyák számára egy kiváló lehetőség a szocializálódásra, azaz a több kutya közötti kívánatos viselkedés megtanulására már 3 hónapos kortól. Az ebek számára az iskolában megtanítjuk az alapvető társasági viselkedést, valamint az ösztönös adottságaikat fejlesztjük. A tanítás során az egyszerűnek tűnő gyakorlatoktól (ül, fekszik, visszajön) a bonyolultabb feladatokig (őrző-védő, apportozás, nyomkövetés, ügyességi) van lehetőség a fejlődésre. Ezen felül lehetőséget nyújtunk a felnőtt kutyák számára engedelmességi,- állóképességi feladatok tanítására, tenyészszemlére,- kiállításra való felkészítésre illetve

munkavizsgákra (IPO) történő kiképzésre .

Továbbá előzetes megbeszélés alapján egyéni pluszfoglalkozások, valamint speciális őrző-védő kiképzés (szájkosaras, rejtettkaros, kétkaros,

éjszakai fogatás vagy telephelyes foglalkozás) is megoldható.

 

Írj üzenetet nekünk

czimrejozsef@gmail.com

hívj fel minket

+36 30 212 3205

 

látogass el hozzánk

5000 Szolnok, Tiszaliget vége

(Volt lovaspálya)